Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD acorda Lukoil un imprumut de 300 milioane dolari

BERD acorda Lukoil un imprumut de 300 milioane dolari
Presedintele Lukoil, Vaghit Alekperov, si presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, Jean Lemierre, au semnat, luni, 21 mai, la Kazan (Rusia), un contract de imprumut negarantat, in valoare de 300 milioane dolari, destinat finantarii 'Programului de protectie a mediului pentru 2004 - 2008' al Grupului Lukoil.

Potrivit unui comunicat al Lukoil, imprumutul sindicalizat consta din doua transe, de 150 milioane dolari fiecare. Prima transa este furnizata de BERD la o rata a dobanzii de Libor plus 0,65 la suta pe an pe o perioada de 10 ani (Transa A). Cea de-a doua transa este furnizata de un grup de banci comerciale la o rata a dobanzii de Libor plus 0,45 la suta pe an, pentru o perioada de sapte ani (Transa B). Banca Calyon este cea care a organizat imprumutul si tot ea va gestiona situatia contabila a Transei B.

Imprumutul atras este cel mai extins imprumut sindicalizat negarantat pe termen lung obtinut pana in prezent de o companie privata din Rusia. De asemenea, Lukoil a reusit sa atinga un nou nivel al costului resurselor de creditare disponibile pentru companie pe termen lung.

Cea mai mare parte din imprumutul obtinut va fi utilizata in scopuri ecologice de catre LukoilL-Komi, Lukoil-Perm, Lukoil-Zapadnaya Sibir, Lukoil-Permnefteorgsintez, Lukoil-Nizhegorodnefteorgsintez si Lukoil - Volgogradneftepererabotka. Este posibil ca o parte din imprumut sa fie utilizata pentru finantarea unora dintre proiectele ecologice internationale ale companiei, desfasurate in peste 30 tari din intreaga lume.

'Lukoil este constienta de responsabilitatea ce ii revine in domeniul pastrarii calitatii mediului inconjurator si al utilizarii rationale a resurselor naturale si, in consecinta, compania noastra nu are nici un fel de ezitari in privinta alocarii resurselor pentru protectia mediului si pentru asigurarea unor conditii de munca sigure si sanatoase angajatilor nostri si comunitatilor locale din regiunile in care este prezenta compania. Utilizam toate resursele financiare disponibile, inclusiv propriile noastre active si fonduri imprumutate, pentru punerea in aplicare a programelor noastre ecologice', a declarat Vaghit Alekperov.

Dupa construirea unor unitati noi si modernizarea unitatilor functionale existente din instalatiile de productie si din rafinarii, poluarea aerului si contaminarea apelor uzate vor fi reduse. in plus, este de asteptat sa scada volumul de gaze arse la facla si consumul de apa. Se prevede o imbunatatire a gestionarii deseurilor. Resurse ample vor fi alocate reconstruirii conductelor din zacamintele petroliere.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 683 ori