Cifra de afaceri a LukOil Romania a scazut la noua luni aproape la jumatate

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 13:36
1536 citiri
Cifra de afaceri a LukOil Romania a scazut la noua luni aproape la jumatate

Compania petroliera Lukoil Romania, membra a grupului LukOil din Rusia, a avut in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de 932 milioane dolari, in scadere la aproape jumatate fata de cifra de afaceri realizata in perioada similara din anul trecut, de 1,7 miliarde dolari, precizeaza NewsIn. 

"Aceste rezultate au fost din cauza scaderii pretului barilului de petrol", a declarat miercuri, directorul general al LukOil romania, Constantin Tampiza, in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, compania LukOil Romania a inregistrat in primele noua luni un EBITDA de 47,4 milioane dolari, in scadere fata de valoarea din primele noua luni ale anului trecut, de 62 milioane dolari.

Tampiza a precizat ca in primele noua luni vanzarile de carburant au scazut cu 10%, iar in statii a scazut cu 5%, la 570.000 tone.

"Cea mai proasta perioada la vanzarile de carburant a fost in primul trimestru", a afirmat directorul general al LukOil Romania.

Acesta a mai spus totodata ca se teme de un curs al euro la 4,5 lei, considerand ca "vom intra in anul viitor cu acest curs valutar".

Constantin Tampiza a subliniat faptul ca a elaborat mai multe masuri pentru reducerea cheltuielilor, in perioada de criza, fara a disponibiliza personalul si fara a fi afectate salariile angajatilor.

"Am redus cheltuielile administrative, pe IT, pe servicii care azi nu se implementeaza (la tehnologie, de exemplu), costurile cu deplasarile, cele de protocol si de publicitate", a explicat Tampiza. 

#cifra, # de, # afaceri, # lukoil, # scadere , #stiri Lukoil