Lukoil confirma operatiunile de forare din Romania, dar renunta la explorarile din Vietnam

Joi, 13 Februarie 2014, ora 14:21
1917 citiri
Lukoil confirma operatiunile de forare din Romania, dar renunta la explorarile din Vietnam

Grupul petrolier rus Lukoil s-a retras dintr-un proiect de explorare a titeiului in Vietnam, dar va incepe in august operatiunile de forare in alte proiecte, inclusiv in Romania, a declarat directorul general al companiei, Vagit Alekperov, transmite RIA Novosti.

Subsidiara Lukoil Overseas a achizitionat in aprilie 2011 o participatie de 50% intr-un proiect de dezvoltare a zacamantului petrolier Hanoi Trough, din largul Marii Chinei de Sud.

"Am inchis proiectul din Vietnam", a afirmat seful Lukoil, fara a oferi amanunte suplimentare.

De asemenea, Vagit Alekperov a anuntat suspendarea planurilor de listare a companiei la bursa din Hong Kong. Initial, Lukoil si-a propus sa-si listeze actiunile la bursa din Hong Kong undeva la mijlocul lui 2013 urmand sa devina a doua mare companie ruseasca prezenta pe aceasta piata de capital, dupa producatorul de aluminiu UC Rusal.

In prezent, Lukoil lucreaza la o serie de proiecte in platourile continentale din Coasta de Fildes, Ghana si Sierra Leone. De asemenea, grupul rus are proiecte in Marea Caspica, Romania si Vietnam.

Investitii de 20 de miliarde de dolari pentru 2014

Luna trecuta, Vagit Alekperov a anuntat ca Lukoil intentioneaza sa-si mentina programul de investitii in acest an la 20 de miliarde de dolari, la fel ca in 2013.

Vagit Alekperov a mai spus ca Lukoil se asteapta sa ajunga in toamna acestui an la o productie de 400.000 de barili pe zi (bpd) la campul petrolifer West Qurna-2 din Irak. Lansarea productiei la acest camp, al doilea mare zacamant din lume cu rezerve estimate la 14 miliarde de barili, ar urma sa inceapa la finele lunii martie sau inceputul lunii aprilie. Datorita proiectului West Qurna-2, Lukoil ar urma sa-si dubleze productia de petrol realizata peste hotare, care, in prezent, reprezinta 6% din productia sa zilnica de 1,8 milioane bpd.

Grupul petrolier Lukoil este cea mai mare companie privata din Rusia din punct de vedere al veniturilor, cu o cifra de afaceri de 3.600 miliarde de ruble (111 miliarde de dolari) in 2012. Compania detine patru rafinarii mari pe teritoriul Rusiei si trei in exterior.

Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere din Romania. In prezent, compania Lukoil Romania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.

Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
#explorari titei Lukoil, #subsidiare Lukoil, #operatiuni forare Lukoil Romania , #stiri Lukoil