Lukoil restrange activitatile din Ungaria, din cauza taxelor

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 00:00
1128 citiri

Grupul rus Lukoil a decis sa isi restranga activitatile din Ungaria si a renuntat la licenta de comert en gros cu carburanti, din cauza introducerii taxelor exceptionale reclamate la Bruxelles de mai multe companii multinationale, potrivit Mediafax.

"Filiala din Ungaria a Lukoil a renuntat de la 1 ianuarie la licenta pentru comertul en gros cu carburanti", a declarat directorul diviziei, Denis Ryupin.

Ryupin a explicat ca "odata cu introducerea taxei exceptionale activitatea companiei a devenit deficitara, fara perspective de imbunatatire a situatiei in viitorul apropiat".


Grupul rus va pastra activitatile de retail cu carburanti, prin intermediul celor 76 de benzinarii detinute in Ungaria, din cele 1.500 existente in tara.


Reprezentantii Lukoil din Ungaria nu au putut fi contactati pentru informatii.


Ungaria a introdus in octombrie taxe speciale in sectoarele energiei, telecomunicatiilor, agro-alimentar si retail, pentru atragerea de fonduri suplimentare necesare reducerii deficitului bugetar.


Liderii a 13 companii multinationale au cerut Comisiei Europene sa sanctioneze Budapesta pentru aceasta masura, considerata anticoncurentiala.

#lukoil, #taxe, #fonduri, #energie , #stiri Lukoil