LukOil Romania ar putea disponibiliza 180 de angajati

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 18:00
3388 citiri
LukOil Romania ar putea disponibiliza 180 de angajati

LukOil Romania ar putea disponibiliza in trimestrul II pana la 180 de angajati, reprezentand 5% din salariatii din sectorul de distributie, din cauza pierderilor inregistrate in primele doua luni din acest an, a declarat miercuri pentru NewsIn directorul general al companiei, Constantin Tampiza.

"Elaboram niste masuri, suntem in asteptari. Daca societatea nu-si atinge tinta stabilita, atunci va trebui sa recurgem la disponibilizari. Este insa ultima masura pe care o luam in calcul. Numarul maxim de angajati ce ar putea fi disponibilizati este de 5% din sectorul de distributie, unde in total avem 3.750 salariati", a precizat Tampiza.

Potrivit acestuia, eventualele disponibilizari ar putea avea loc in trimestrul II din acest an. "Este foarte greu sa faci disponibilizari. Cel mai scump produs al societatii este personalul. Insa, daca ne ajunge funia la gat, este ultima masura pe care o vom lua", a adaugat Constantin Tampiza.

Directorul general al LukOil Romania a mentionat totodata ca, pentru acest an, se asteapta la un nivel al afacerilor apropiat celui inregistrat in 2009.

Compania petroliera Lukoil Romania, membra a grupului LukOil din Rusia, a inregistrat in 2009 o scadere de 38% atat a cifrei de afaceri, la 1,3 miliarde dolari, cat si a EBITDA, la 50 milioane dolari.

LukOil este o companie petroliera integrata, cu activitati in explorarea, extractia si rafinarea titeiului, precum si in comercializarea produselor petroliere.

Investitiile facute in Romania pe o perioada de 11 ani se ridica la peste jumatate de miliard de dolari.

LukOil Romania are o retea de 310 statii de distributie si zece depozite de produse petroliere.

#angajati, #disponibilizari, #lukoil , #stiri Lukoil