Lukoil Romania ar putea sa-si extinda reteaua cu 50 de benzinarii

Joi, 24 Iunie 2010, ora 13:17
2225 citiri
Lukoil Romania ar putea sa-si extinda reteaua cu 50 de benzinarii

Lukoil Romania ar putea sa isi extinda reteaua de benzinarii cu 50 de statii, de la nivelul actual de 310 unitati, pe masura ce vor fi construite noi autostrazi, a declarat Constantin Tampiza, coordonatorul strategiei de dezvoltare a subsidiarei locale a grupului petrolier rus, relateaza Mediafax.

"Am misiunea sa ii prezint presedintelui Lukoil (Vagit Alekperov - n.r.) o viziune de mai lunga durata pentru Romania.

I-am explicat ca retelele rutiere se vor dezvolta si in perspectiva Lukoil se va putea extinde cu inca 50 de benzinarii pe aceste artere.

Consumul de carburanti este azi in Romania de 290 litri pe an pe cap de locuitor, pe cand in Europa Centrala este de 550 litr.

Deci exista potential de crestere destul de mare", a afirmat Tampiza pentru MEDIAFAX.

De asemenea, toate produsele petroliere obtinute in rafinaria Petrotel-Lukoil din Ploiesti, detinuta de grupul rus, vor fi destinate consumului intern, iar unitatea isi va reduce emisiile poluante de cinci ori, dupa ce fi finalizata, in acest an, o investitie de peste 100 milioane dolari.

"Tot ce vom rafina la Petrotel va fi destinat pietei locale, pentru ca, fiind rafinarie continentala, orice export produce o pierdere de 50-70 dolari pe tona.

Avem un plan de ecologizare a batalurilor istorice, iar pana la sfarsitul anului 2010 vom pune in functiune o noua cazanerie, unde carburant va fi coxul, din care avem 150.000 de tone, si 20% va fi gazul natural", a adaugat Tampiza.

Lukoil a cumparat rafinaria Petrotel in anul 1998, platind statului 53 milioane de dolari pentru pachetul majoritar de actiuni.

De atunci, grupul rus a investit peste 230 milioane dolari in modernizarea unitatii si alte 285 milioane dolari in reteaua de benzinarii si depozite. 

#autostrazi, #lukoil, #retea, #romania , #stiri Lukoil