Lukoil si ERG Renew vor produce energie regenerabila in Romania

Joi, 26 Mai 2011, ora 14:59
1952 citiri
Lukoil si ERG Renew vor produce energie regenerabila in Romania

Lukoil Ecoenergo, companie care apartine gigantului rus Lukoil, si producatorul italian de energie regenerabila ERG Renew au creat un joint venture care va dezvolta capacitati de energie solara si eoliana in Bulgaria si Romania, potrivit NewsIn.

Compania nou infiintata se numeste LUKErg Renew si va avea sediul la Viena. Proiectele sale se vor concentra initial in Bulgaria si Romania, urmand sa se extinda in Ucraina si Rusia. Planul de afaceri al LUKErg Renew va fi analizat in iunie si aprobat pana la sfarsitul anului. Crearea noii companii face parte din strategia Lukoil de a demara afaceri in sectorul energiei regenerabile. Compania petroliera rusa LukOil si-a anuntat inca din martie intentia de a construi centrale solare si ferme eoliene in Romania si Bulgaria.

"Cum Rusia nu dispune de un sistem de sustinere a energiilor alternative, investitiile noastre se concentreaza in strainatate. E vorba cu precadere de tarile in care este prezenta LukOil - Bulgaria si Romania, unde avem in vedere construirea unor centrale solare si a unor ferme eoliene", spunea atunci adjunctul sefului departamentului pentru energie al societatii, Vasili Zubakin, citat de RIA Novosti.

LukOil, care asigura 18% din productia rusa si 2,1% din productia mondiala de petrol, este cea mai mare societate rusa in domeniu. Rezervele sale de hidrocarburi reprezinta 1,3% din rezervele mondiale. Are o cifra de afaceri anuala de 81 miliarde dolari si venituri nete de 9,5 miliarde dolari.

Compania Lukoil Overseas (detinuta 100% de Grupul LukOil), in consortiu cu Vanco International, au semnat la 23 februarie un acord de concesiune cu Agentia Nationala a Resurselor Minerale din Romania (ANRM), care prevede explorarea si dezvoltarea a doua perimetre din sectorul romanesc al Marii Negre (perimetrele Rapsodia si Trident). Pentru operarea acestui proiect va fi infiintat in Romania un birou al Lukoil Overseas.

Grupul petrolier LukOil este prezent pe piata romaneasca prin subsidiara LukOil Romania, care detine peste 310 benzinarii. Totodata, grupul rusesc LukOil a achizitionat in anul 1998 Rafinaria Petrotel Ploiesti.

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#energie regenerabila, #lukoil, #erg renew, #joint venture, #energie solara, #energie eoliana , #stiri Lukoil