Lukoil va construi cea mai mare rafinarie din Estul Europei in Bulgaria

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 16:46
1613 citiri
Lukoil va construi cea mai mare rafinarie din Estul Europei in Bulgaria

Grupul rus Lukoil va construi in colaborare cu compania franceza Tecnip cea mai mare rafinarie din estul Europei, la sediul actualei unitati de rafinare Neftochim din Burgas, Bulgaria, transmite Mediafax.

Lukoil, cea mai mare companie petroliera privata din Rusia, intentioneaza sa investeasca in urmatorii zece ani circa 25 de miliarde de dolari in unitati de procesare a petrolului, in Rusia si in strainatate, a declarat presedintele Lukoil, Vagit Alekperov.

Contractul cu Tecnip va fi semnat la sfarsitul lunii septembrie.

"Tecnip va avea obligatia sa construiasca instalatia de rafinare in termen de 35 de luni. Unitatea va fi cea mai buna rafinarile din Estul Europei", a declarat presedintele Lukoil, Vagit Alekperov.

Lukoil Neftochim, singura rafinarile operationala din Bulgaria, are o capacitate anuala de procesare de 9,8 milioane tone de petrol.

In 2010, rafinaria a procesat 5,95 milioane tone de titei.

Lukoil detine in total 10 rafinarii, dintre care jumatate in Rusia. Capacitatea totala de rafinare a grupului Lukoil a fost anul trecut de 66 milioane de tone.

Licenta de operare a rafinariei din Burgas a fost revocata la sfarsitul lui iulie, pentru ca nu au fost instalate pana la termenul limita echipamente electronice de masurare.

Punerea in practica a suspendarii licentei a fost oprita printr-o decizie a unui tribunal administrativ din Sofia, iar rafinaria si-a reluat activitatea.

Decizia acestui tribunal nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea Administrativa Suprema.

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#lukoil, #rafinarie, #investitii lukoil, #companie petroliera , #stiri Lukoil