Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lukoil vrea sa construiasca centrale solare si ferme eoliene

Lukoil vrea sa construiasca centrale solare si ferme eoliene

Compania petroliera rusa LukOil vrea sa construiasca centrale solare si ferme eoliene in Romania si Bulgaria, a anuntat miercuri adjunctul sefului departamentului pentru energie al societatii, Vasili Zubakin, informeaza NewsIn.

"Cum Rusia nu dispune de un sistem de sustinere a energiilor alternative, investitiile noastre se concentreaza in strainatate. E vorba cu precadere de tarile in care este prezenta LukOil - Bulgaria si Romania, unde avem in vedere construirea unor centrale solare si a unor ferme eoliene", a declarat oficialul.

Zubakin a precizat ca LukOil vrea sa construiasca noi instalatii, dar si sa achizitioneze centre deja existente in aceste tari.

"Planul (de dezvoltare a energiei regenerabile in strainatate - n.r.) este in curs de discutie cu partenerii nostri straini. Pana la sfarsitul anului 2011, totul va fi stabilit", a spus reprezentantul LukOil.

LukOil, care asigura 18% din productia rusa si 2,1% din productia mondiala de petrol, este cea mai mare societate rusa in domeniu. Rezervele sale de hidrocarburi reprezinta 1,3% din rezervele mondiale. Are o cifra de afaceri anuala de 81 miliarde dolari si venituri nete de 9,5 miliarde dolari.


Compania Lukoil Overseas (detinuta 100% de Grupul LukOil), in consortiu cu Vanco International, au semnat la 23 februarie un acord de concesiune cu Agentia Nationala a Resurselor Minerale din Romania (ANRM), care prevede explorarea si dezvoltarea a doua perimetre din sectorul romanesc al Marii Negre (perimetrele Rapsodia si Trident). Pentru operarea acestui proiect va fi infiintat in Romania un birou al Lukoil Overseas.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1789 ori