Participarea Romaniei la South Stream ar putea imbunatati relatiile cu Rusia

Joi, 24 Iunie 2010, ora 13:33
1390 citiri
Participarea Romaniei la South Stream ar putea imbunatati relatiile cu Rusia

O eventuala participare a Romaniei la gazoductul South Stream, dezvoltat de Rusia si Italia, ar putea imbunatati relatiile Bucurestiului cu Moscova, intre care a aparut o "deschidere", a declarat, pentru MEDIAFAX, Constantin Tampiza, coordonatorul strategiei de dezvoltare a Lukoil Romania.

"As saluta o participare a Romaniei la South Stream. Azi, intre Rusia si Romania relatiile sunt mai calde, iar orice sursa noua de energie garanteaza depasirea tuturor riscurilor care pot fi. Cred ca si costurile South Stream vor fi mai mici. Sper ca relatiile romano-ruse se vor amplifica. Am vazut o deschidere si a Rusiei, si a Romaniei", a afirmat Tampiza.

Costurile gazoductului sunt estimate la 19-24 miliarde euro.

Vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, a declarat, miercuri, ca este posibil ca Romania sa se alature South Steam, iar acest scenariu nu exclude neaparat participarea Bulgariei la dezvoltarea proiectului, potrivit agentiei ITAR-TASS, preluata de Novinite.

Tampiza a adaugat ca o imbunatatire a relatiilor politice dintre state poate fi generata si de colaborari economice.

"Daca nu apar colaborari ample economice, politicienii nu au ce face, sunt impinsi unul catre celalalt", a mai spus Tampiza.

#lukoil, #participare, #romania, #south, #stream, #tampiza , #stiri Lukoil