Rompetrol va deschide cinci benzinarii in Bulgaria

Luni, 08 August 2011, ora 17:41
1568 citiri
Rompetrol va deschide cinci benzinarii in Bulgaria

Rompetrol Bulgaria a deschis o noua statie de alimentare, ajungand astfel la o retea nationala de 58 de statii. Compania planuieste sa mai inaugureze inca cinci benzinarii pana la sfarsitul anului, conform NewsIn.

Anuntul vine la scurt timp dupa ce singura rafinarie petroliera din Bulgaria isi inceteaza activitatea. Neftochim, rafinarie ce apartine gigantului petrolier rus LukOil, a fost inchisa ca urmare a deciziei Agentiei Vamale bulgare de a retrage companiei licenta de operare a depozitelor de produse petroliere.

"Pana la finele anului, Rompetrol Bulgaria are planificate investitii in cinci noi statii, amplasate pe intreg teritoriul tarii.

Totusi, scopul nostru nu este doar sa ne extindem reteaua din Bulgaria, dar sa oferim si servicii si produse din ce in ce mai bune clientilor nostri, folosind calitatea inalta a carburantilor ca prim avantaj competitional", a declarat directorul comercial al Rompetrol Bulgaria, Stanimir Smilkov.

Pana la momentul publicarii stirii, reprezentantii Grupului Rompetrol nu au raspuns solicitarii Agentiei NewsIn privind valoarea totala a investitiei in cele cinci beninarii din Bulgaria.

Toate produsele petroliere distribuite de Rompetrol Bulgaria sunt importate de la rafinaria Petromidia din Romania, detinute de Grupul Rompetrol.

Grupul Rompetrol a initiat ultima etapa din procesul de majorare a capacitatii rafinariei Petromidia, care va permite cresterea de titei procesat de la 3,8 la 5 milioane de tone anual la inceputul anului 2012.

Investitia curenta in acest proiect se ridica la 234 de milioane de dolari, urmand la la finalul acesteia sa se atinga totalul de 377 milioane dolari.

Proiectul face parte din strategia companiei de a-si consolidat si dezvolta prezenta in Europa Centrala si de Est, si de a plasa Petromidia in primele 25 de rafinarii din Europa.

Rompetrol Bulgaria, divizia de retail a Grupului Rompetrol in Bulgaria, este specializata in distributia de carburanti si produse petroliere.

Compania opereaza pe piata din Bulgaria din 2002, reusind sa dezvolte intr-un timp scurt o retea nationala de 58 de statii de alimentare si un depozit de carburanti localizat in Ruse, intrand in acelasi timp cu o marja semnificativa si pe segmentul en-gros.

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#rompetrol, #benzinarie rompetrol, #rompetrol bulgaria, #benzina , #stiri Lukoil