Scadere a productiei de petrol cu 3%, estimata de Lukoil

Luni, 21 Iulie 2008, ora 09:38
1101 citiri
Scadere a productiei de petrol cu 3%, estimata de Lukoil

Lukoil a revizuit estimarile de productie pentru 2008. Compania ruseasca se asteapta la un declin de aproximativ 3%, a anuntat vineri agentia de presa rusa RIA Novosti, citand comentarii ale presedintelui Lukoil, relateaza Reuters.Previziunile unei scaderi a productiei Lukoil urmeaza estimarilor anterioare, ce presupuneau o crestere usoara sau cel putin mentinerea nivelului de productie, mai precizeaza agentia rusa.


Intrebat de primul ministru Vladimir Putin in legatura cu estimarile de productie pentru 2008, presedintele Lukoil, Vagit Alekperov, a raspuns ca se asteapta la cel mult 94 milioane tone de petrol si 16 miliarde metri cubi de gaz, potrivit RIA.


Ministrul rus al energiei, Serghei Smatko, a estimat vineri ca productia de petrol a Rusiei va fi in acest an cel putin la nivelul de anul trecut, in ciuda unei scaderi de aproape 1% in prima jumatate a anului.


Smatko a mai spus ca este increzator in faptul ca productia va creste in 2009, pe masura ce noi proiecte vor incepe sa inceapa activiatea.