Productia bazata pe biotehnologie se ridica, in Romania, la 5 miliarde de euro

Joi, 19 Iunie 2014, ora 14:45
1899 citiri
Productia bazata pe biotehnologie se ridica, in Romania, la 5 miliarde de euro

Productia bazata pe biotehnologie in Romania se ridica la aproximativ 5 miliarde de euro, a declarat, joi, Nicolae Hristea, director executiv al Asociatiei AgroBiotechRom.

"In Romania se foloseste foarte multa biotehnologie, de la fabricarea iaurtului, branzeturilor, a vinului si pana la cea a medicamentelor. In ceea ce priveste cifra de afaceri, cred ca productia bazata pe biotehnologie in Romania se ridica la aproximativ 5 miliarde de euro, poate chiar mai mult. Tot ceea ce se produce in industria alimentara si in cea de medicamente au la baza biotehnologia", a declarat Nicolae Hristea.

Potrivit lui Nicolae Hristea, utilizarea biotehnologiei in Romania a inregistrat o crestere pe partea utilizarii in industria alimentare, dar pondera cea mai mare o detine industria farmaceutica.

Director executiv al Asociatiei AgroBiotechRom sustine ca agricultura bio si biotehnologia nu sunt in competitie, iar in viitor este posibil ca agricultura bio sa se bazeze pe organisme modificate genetic pentru ca nu sunt necesare pesticide pentru cultivarea plantelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#biotehnologie Romania, #agricultura bio, #industria alimentara Romania , #Agricultura BIO