Camelia Sucu: Tinerii care investesc in agricultura trag "jackpot-ul" - Interviu

Joi, 12 Iulie 2012, ora 13:46
4410 citiri
Camelia Sucu: Tinerii care investesc in agricultura trag "jackpot-ul" - Interviu

Camelia Sucu, "proaspat" investitor in agricultura, vorbeste intr-un interviu acordat Business24 despre culturile pe care mizeaza in acest an si care sunt "roadele" Pietei de Gros pe care a "construit-o" in ultimii doi ani.

Sucu este de parere ca tinerii ar trebui incurajati sa investeasca in acest domeniu, si ii asigura ca au mari sanse sa "traga" jackpot-ul.

Analistii anunta un an slab pentru agricultura. Pe ce mizati in acest an?

Cred ca este prea devreme sa spunem ca nu este un an bun pentru agricultura. Eu sunt dintre investitorii noi, "proaspat" in agricultura.Eu mizez pe produsele traditionale pe care le produce Romania. Anul acesta si anul viitor sunt ani in care, practic, pregatesc din punct de vedere agricol ceea ce, cred eu, ca va fi pe rod din 2014-2015.

Sunteti unul dintre primii oameni de afaceri romani care a anuntat investitii in Piata de Gros. In ce stadiu va aflati?

Ce pot sa spun ca va da cu siguranta roade, anul acesta, sunt centrele de colectare pe care le voi dezvolta in cateva zone importante din tara. Aceste centre vor avea legatura directa cu Piata de Gros din Bucuresti, denumita Abundia. Va fi un punct logistic important de colectare a produselor romanesti. In 2013, voi initia doua hale, unde, voi face colectare, sortare si ambalare pentru a aduce un plus de valoare produselor pe care le recoltam in tara.

Cu ce ii ajuta, mai exact pe producatori Piata de Gros?

Prin Abundia, nu vreau altceva sa fac decat sa vin in sprijinul producatorilor, astfel incat sa nu mai existe atatia intermediari. Producatorul se poate ocupa astfel de productie intrucat va exista un singur colector care sa distribuie marfa in zona respectiva si catre Piata de Gros din Bucuresti.

In plus, in centrele de colectare producatorii vor avea si centre de informare. In cadrul acestora, producatorii pot afla unde isi pot depozita marfa, care sunt cele mai bune solutii de finantare, unde isi pot asigura marfa, care este cea mai buna banca. Este vorba, practic, de un pachet intreg de informatii pe care le pot avea la nivelul centrelor de colectare.

Credeti ca pentru un tanar antreprenor, o investitie in agricultura ar fi una inspirata?

Da, cu siguranta. Eu am intalnit foarte multi tineri, in ultimii ani, care au ales sa isi investeasca banii in agricultura si au tras jackpot-ul. Exista programe pentru sustinerea acestora, asa cum este "tinerii fermieri", insa acestea se adreseaza in mod special tinerilor care se afla deja in mediul rural.

Ii voi face o serie de propuneri ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, de programe pentru a-i sustine si pe cei care vor sa faca astfel de investitii, dar nu cunosc foarte bine domeniul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Camelia Sucu interviu, #piata de Gros Camelia Sucu, #agricultura Camelia Sucu , #Agricultura UE