Cea mai mare ferma de bizoni din Europa, inaugurata in Cluj. Vezi la cat se ridica investitia

Sambata, 12 Aprilie 2014, ora 10:44
2741 citiri
Cea mai mare ferma de bizoni din Europa, inaugurata in Cluj. Vezi la cat se ridica investitia

Cea mai mare ferma de bizoni din Europa, care adaposteste aproape 300 de animale si se intinde pe o suprafata de 500 de hectare, a fost inaugurata, vineri, in comuna Recea Cristur, judetul Cluj, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro.

Investitia apartine companiei BT Bison Ranch, care a inaugurat, vineri, ferma de bizoni pe o suprafata de 500 de hectare de teren, dupa ce in ultimii doi ani acolo au fost facute investitii de aproximativ 1,5 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Potrivit managerului fermei, Constantin Jeican, in prezent in ferma de la Recea Cristur sunt aproape 300 de bizoni, care au fost adusi din Danemarca, Germania, Franta, Austria si Belgia. Acestia sunt crescuti pentru carne, care va fi exportata in tari din vestul Europei, in special in Germania.

"Intentionam sa continuam investitiile in judetul Cluj, bugetul pentru anul in curs fiind de 1,5 milioane de euro. Bizonii sunt crescuti pentru carne, care va fi exportata in tari din vestul Europei, in special in Germania, unde exista cerere foarte mare. Vom incerca sa vindem carne de bizon si in Romania", a afirmat managerul fermei.

La ferma de bizoni lucreaza aproximativ 30 de angajati care provin din comunele clujene Taga, Recea Cristur si Panticeu.

BT Bison Ranch este detinuta de oameni de afaceri din Germania si Austria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ferma bizoni, #bizoni Europa, #bizoni Cluj , #Agricultura UE