150 milioane de euro, despagubire pentru E.coli

Marti, 07 Iunie 2011, ora 18:16
1029 citiri
150 milioane de euro, despagubire pentru E.coli

CE a propus un pachet de 150 de milioane de euro pentru ajutorarea fermierilor afectati de epidemia E.coli, conform NewsIn.

Comisarul european pentru agricultura Dacian Ciolos a declarat inainte de discutiile de la Luxembourg: "Voi propune 150 de milioane de euro".

"Sper ca autoritatile vor puterea oferi un raspuns privind sursa infectiei cat mai repede posibil. In lipsa acestui raspuns, va fi greu de recastigat increderea consumatorilor, care este esentiala pentru ca piata sa isi recastige puterea", a adaugat el.
Compensatiile ar urma sa fie acordate pentru perioada de la sfarsitul lunii mai pana la sfarsitul lunii iunie, dar suma alocata s-ar putea modifica dupa ce fiecare tara isi anunta pierderile.
Producatorii de legume s-au confruntat cu o prabusire a vanzarilor din cauza epidemiei, soldata cu moartea a 22 de persoane si imbolnavirea a peste 2.400.

Ministrii agriculturii din UE au in prezent o reuniune de urgenta la Luxembourg.

Comisarul european pentru sanatate, John Dalli, a declarat ca epidemia este limitata la nordul Germaniei si nu necesita controale la nivel european. El a avertizat si in legatura cu publicarea de informatii neverificate privind aceasta situatie, deoarece alimenteaza panica si aduce prejudicii fermierilor.

#ecoli, #ecoli epidemie, #ecoli morti, #pierdere ecoli , #Agricultura