"Acciza la motorina pentru agricultura s-ar putea reduce"

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 14:45
1190 citiri
"Acciza la motorina pentru agricultura s-ar putea reduce"

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, si-a manifestat, vineri, speranta ca in sedinta de saptamana viitoare a Guvernului sa fie aprobata reducerea accizei la motorina pentru agricultori de la 293 de euro pe mie de litri, la nivelul minim de 21 de euro pe mia de litri de motorina, precizeaza Mediafax.

"Avem o propunere foarte importanta, care sper ca va fi promovata in sedinta de Guvern de miercuri. Este vorba de reducerea accizei la motorina, de la nivelul actual de 293 de euro pe mia de litri de motorina la nivelul minim de 21 de euro pe mia de litri de motorina", a spus, intr-o conferinta de presa la Timisoara, Mihai Dumitru. 

Potrivit acestuia, ministerul mai dispune acum de circa 121 de milioane de euro cu care doreste sa acopere aceasta diferenta de acciza.

"Am avut 1,8 miliarde de euro datorii pe anul trecut. Obiectivul meu a fost sa achit aceste datorii pana la sfarsitul trimestrului unu. Am achitat 1,21 miliarde pana la sfarsitul lui martie.

Si am mai achitat o transa la inceputul lunii aprilie, astfel incat acum mai avem in jur de 300 de milioane de euro de achitat. Mai avem in buget o suma de 121 de milioane de euro cu care vom incepe sa platim diferenta de accize la motorina.

Pentru celelate scheme pe care le pregatim speram intr-o rectificare bugetara", a mai spus Dumitru. 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#motorina, #acciza, #dumitru, #agricultura , #Agricultura