Afacerile grupului Agricola Bacau au crescut cu 23%

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 17:24
1221 citiri
Afacerile grupului Agricola Bacau au crescut cu 23%

Cifra de afaceri a Grupului de firme Agricola Bacau a crescut in primele noua luni ale acestui an cu 23%, pana la 344,33 milioane lei, fata de afacerile din perioada similara a anului trecut, de 279,94 milioane lei, potrivit datelor transmise joi de companie Agentiei NewsIn.

"Defalcat pe categoriile de produse comercializate sub brandul Agricola Bacau, vanzarile inregistrate dupa primele trei trimestre ale acestui an, fata de perioada similara a anului 2009, au urmatoarele evolutii: la carne de pui, o crestere de 20% (si 32% in volum), la salamuri crude uscate si preparate fierte afumate - de 38% (si mai mult cu 59% in volum), la semipreparate si produse pregatite din carne, o crestere de 6% (si de 11% in volum), iar la oua consum, o scadere de 16% (si cu 10% mai putin in volum)", potrivit datelor companiei.

Cresterea a fost inregistrata pe principalele categorii de produse comercializate (carne de pui, mezeluri si semipreparate).

"Pe piata carnii de pasare se inregistreaza, din a doua jumatate a anului, o usoara tendinta de crestere a volumelor fata de anul trecut. In timp ce toate categoriile de produse de larg consum au inregistrat anul acesta cresteri de preturi, pretul mediu la carnea de pasare este cu 10% mai mic fata de cel inregistrat in 2009, asta si in contextul in care subventiile din agricultura au fost retrase de la 1 ianuarie 2010.

Cu toate acestea, Agricola Bacau s-a adaptat foarte bine la cerintele si asteptarile clientilor si consumatorilor sai si a reusit sa creasca la o cota de piata de 14% la carnea de pui (chiar 16% in retailul modern)", a declarat presedintele Agricola Bacau, Grigore Horoi. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Agricola Bacau afaceri vanzari preparate carne , #Agricultura