Agricultorii trebuie sa depuna o cerere pentru ajutorul la motorina

Marti, 01 Iunie 2010, ora 14:00
1502 citiri
Agricultorii trebuie sa depuna o cerere pentru ajutorul la motorina

Solicitantii ajutorului de stat privind reducerea accizei pentru motorina utilizata in agricultura trebuie sa depuna la Centrele Judetene APIA o cerere de acord prealabil pentru finantarea prin rambursare pana la data de 28 iunie 2010.

Ulterior, potrivit Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), dupa obtinerea acordului prealabil, beneficiarii trebuie sa depuna la Centrele APIA o cerere pentru determinarea trimestriala a cantitatii de motorina pentru care se aplica ajutorul de stat sub forma de rambursare.

"Cererea se depune pana la finele lunii urmatoare trimestrului pentru care se solicita rambursarea si este insotita de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si documentele prevazute de Ordinul 126/2010", se arata in comunicatul APIA.

Comisia Europeana a aprobat joi, 27 mai, schema de ajutor de stat care prevede reducerea la 21 euro/1.000 litri a accizei pentru motorina utilizata in agricultura, considerand masura compatibila cu piata interna.

Diferenta dintre acciza standard si cea redusa se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acciza motorina cerere agricultori , #Agricultura