APIA a primit de la fermieri 927.128 cereri de sprijin

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 15:58
1168 citiri
APIA a primit de la fermieri 927.128 cereri de sprijin

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta miercuri ca in perioada 1 martie - 10 mai au fost depuse, in cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafata SAPS 2011, un numar de 927.128 cereri de plata, pentru o suprafata de 6,3 milioane hectare, conform NewsIn.

"In perioada 1 martie - 10 mai 2011, au fost depuse, in cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafata SAPS 2011, un numar de 927.128 cereri de plata, pentru o suprafata de 6,3 milioane hectare. Din totalul cererilor, 98,5% au fost depuse utilizand aplicatia electronica IPA Online, pentru 99% din suprafata solicitata la plata sprijinului financiar pe suprafata", spun reprezentantii APIA.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste fermierilor interesati ca termenul limita pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafata pentru anul in curs este 16 mai.

Totodata, pentru cererile depuse dupa aceasta data se aplica, la suma totala de plata, o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucratoare intarziere, iar dupa data de 10 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisa la calcul.

Sprijinul financiar pe suprafata este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Majoritatea statelor UE cer Bruxelles-ului suspendarea legii anti-defrișări. Cum este justificată propunerea inițiată de Austria
Majoritatea statelor UE cer Bruxelles-ului suspendarea legii anti-defrișări. Cum este justificată propunerea inițiată de Austria
Un grup de aproximativ 20 de state membre UE au cerut Bruxelles-ului marţi, 26 martie, să relaxeze, şi posibil să suspende, legea UE anti-defrişări, susţinând că aceasta îi va afecta pe...
#apia, #agricultura, #fermieri , #Agricultura