APIA si APDRP vor colabora cu Agentia de Plati in agricultura din Bulgaria

Marti, 29 Martie 2011, ora 16:20
1876 citiri
APIA si APDRP vor colabora cu Agentia de Plati in agricultura din Bulgaria

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din Romania si Agentia de Plati - Fonduri de Stat pentru Agricultura (AP-FSA) din Bulgaria au semnat marti un Protocolul de colaborare la sediul Ministerului roman al Agriculturii, informeaza NewsIn.

Obiectul protocolului il constituie stabilirea de relatii intre parti pentru administrarea schimbului de experienta tehnica in domeniul managementului mecanismelor de piata in agricultura, masurilor de interventie, masurilor de comert extern, precum si sprijinului direct acordat producatorilor agricoli, dezvoltarii mediului rural si controlului pe teren, potrivit unui comunicat emis marti de APDRP.

"Ne bucura faptul ca semnam astazi acest protocol de colaborare, dar nu va ascund regretul ca nu am semnat mai devreme un astfel de protocol, avand in vedere experientele comune, atat in ceea ce priveste implementarea Programului SAPARD, cat utilizarea fondurilor europene nerambursabile postaderare. Acest demers vine sa sprijine tendinta evidenta de unificare a intereselor Romaniei si Bulgariei, fiind realmente o necesitate construirea unei pozitii comune in fata Uniunii Europene", a declarat directorul general al APDRP, Mihai Gavril Vadan.

In cadrul acestui protocol, toate cele trei institutii vor realiza schimburi de informatii si experienta atat la nivel de conducere cat si de experti, prin participarea si organizarea in comun a unor conferinte, seminarii, ateliere de lucru ce pot avea loc in Romania, Bulgaria sau la nivel international.

De asemenea, vor fi identificate aspecte legate de organizarea administrativa si schimbul de experienta in domeniul examinarii proceselor administrative si a resurselor necesare pentru compararea rezultatelor obtinute si pentru imbunatatirea continua a activitatii.

Partile semnatare vor propune un plan de lucru corespunzator domeniilor de cooperare care va defini obiectivele, activitatile si detaliile necesare implementarii acestora. La finalizarea intalnirilor de lucru fiecare institutie va elabora un raport comun referitor la eficienta derularii programului, spun oficialii APDRP.

Acordul a fost semnat de directorul general al APDRP, Mihai Gavril Vadan, de directorul general APIA, Florin Marius Faur si de directorul general AP-FSA Bulgaria, Svetoslav Simeonov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura, #protocol de colaborare, #agentia de plati, #APIA, #apdrp , #Agricultura