Bugetul european destinat agriculturii ar putea fi si dupa 2013 la nivelul din prezent

Joi, 24 Iunie 2010, ora 08:55
1133 citiri
Bugetul european destinat agriculturii ar putea fi si dupa 2013 la nivelul din prezent

Vicepresedintele Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI) din Parlamentul European, Janusz Wojciechowski, a declarat, miercuri, la Bucuresti ca isi doreste ca si dupa 2013 fondurile destinate agriculturii sa fie la nivelul celor din prezent, care sunt de circa 50 miliarde euro anual, informeaza NewsIn.

"Bugetul european trebuie sa asigure fonduri suficiente pentru a sprijini politica agricola comuna. Ne dorim sa avem si dupa 2013 cel putin acelasi buget pe care l-am avut si in trecut, in perioada 2007-2013.

Este adevarat ca, din cauza crizei financiare, trebuie sa facem economii, insa fondurile acordate agriculturii nu trebuie reduse", a declarat, miercuri, vicepresedintele Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI) din Parlamentul European, Janusz Wojciechowski, cu ocazia vizitei efectuate in Romania.

In ceea ce priveste fondurile destinate agriculturii in Romania, prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, acestea se ridica la 13 miliarde euro, din care 8 miliarde euro reprezinta fondurile europene.

#fonduri agricultura pac buget , #Agricultura