Certificatele de calitate in agricultura devin o necesitate in relatia cu retailerii

Marti, 04 Februarie 2014, ora 13:41
1815 citiri
Certificatele de calitate in agricultura devin o necesitate in relatia cu retailerii

Noile standarde de calitate din agricultura au scopul de a spori transparenta si implicarea partilor interesate, fermieri siretaileri, pentru obtinerea si comercializarea unor produse sigure pentru consum in agricultura.

Necesitatea certificarilor in acest sens este cu atat mai pregnanta cu cat marii retaileri le vor solicita celor care doresc sa le devina furnizori. De asemenea, certificarea GLOBALG.A.P. ofera produselor acestora o competitivitate mai mare pe piata alimentelor si oportunitati noi de dezvoltare a afacerilor.

Imbunatatirea sigurantei si durabilitatii inseamna acces mai mare la piete pentru producatori, produse sigure pentru comercianti si consumatori, sisteme de productie mai durabile pentru guverne si posibilitati mai mari de afaceri pentru furnizorii de servicii.

GLOBALG.A.P. este un standard recunoscut la nivel international pentru productia agricola, fiind rezultatul mai multor ani de cercetare intensiva si de colaborare cu experti din industrie, producatori si comercianti din intreaga lume. Scopul urmarit este acela ca productia agricola sigura si durabila sa fie in avantajul fermierilor, comerciantilor si consumatorilor din intreaga lume.

Pentru a afla mai multe despre aceste noi standarde, producatorii agricoli si toate persoanele interesate sunt asteptate sa participe pe 25 februarie 2014, la Bucuresti, la cel mai mare eveniment dedicat acestui domeniu, Conferinta "Standardele de calitate in agricultura romaneasca fata de standardele internationale din domeniul agriculturii".

Participantii vor avea ocazia de a afla de la cei mai buni specialisti cum indeplineste agricultura romaneasca cerintele pietei globale, care sunt cerintele comerciantilor pentru producatorii locali si multe alte subiecte interesante. De asemenea, vor fi prezentate povesti de succes despre cum a ajutat certificarea GLOBALG.A.P. ca fermierii polonezi sa fie unii dintre cei mai mari exportatori de fructe si legume din Europa.

Pentru mai multe detalii legate de participare si agenda evenimentului puteti scrie la office@inaq.ro sau puteti accesa www.inaq.ro. Formularul de inregistrare poate fi accesat aici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#certificate calitate agricultura, #certificate calitate retaileri , #Agricultura