Constantin: Ministerul Agriculturii primeste 100 milioane de euro la rectificarea bugetara

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 15:30
1361 citiri
Constantin: Ministerul Agriculturii primeste 100 milioane de euro la rectificarea bugetara

Ministerul Agriculturii va primi 100 de milioane de euro la rectificarea bugetara de la sfarsitul lunii octombrie, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in cadrul unei conferinte de presa.

Banii vor fi folositi pentru ajutorul de minimis si pentru sprijinul complementar pe suprafata din bugetul national.

"Pe 31 octombrie bugetul MADR va cunoaste o crestere de 100 de milioane de euro. O parte din bani va merge catre ajutorul de minimis, care se va plati incepand cu 1 noiembrie, iar o parte pentru sprijinul suplimentar pe suprafata. Vrem sa indeplinim o promisiune pe care am facut-o fermierilor, respectiv acordarea sprijinului maxim in 2012 pe care il permite Uniunea Europeana", a adaugat ministrul Agriculturii.

Agricultura a primit cel mai mult la rectificarea bugetara. Unde merg banii

Ministerul Agriculturii a primit cea mai mare suplimentare in cadrul rectificarii bugetare de la sfarsitul lunii august, si anume 1,3 miliarde de lei, astfel incat bugetul total a crescut la 16,395 miliarde de lei.

Suplimentarea bugetara va fi folosita in totalitate pentru ajutorarea fermierilor afectati de seceta in conditiile in care peste 3,7 milioane de hectare de teren sau aproximativ 40% din suprafata arabila a tarii a fost afectata de lipsa precipitatiilor.

#rectificare bugetara agricultura, #buget agricultura, #bani ajutor agricultura , #Agricultura