Constantin recomanda vinurile din Republica Moldova distribuitorilor si marilor comercianti

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 09:21
2080 citiri
Constantin recomanda vinurile din Republica Moldova distribuitorilor si marilor comercianti

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, indeamna distribuitorii si marii comercianti din Romania sa achizitioneze vin din Republica Moldova si a initiat o serie de discutii cu patronatele din industrie pentru sprijinirea producatorilor din aceasta tara, in urma interzicerii de catre Federatia Rusa a importurilor de vin din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, discutiile cu patronatele romanesti din domeniu vizeaza promovarea si comercializarea produselor de profil din Republica Moldova pe piata romaneasca.

"Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va propune organizarea in luna noiembrie, in comun cu patronatele din industria vinului, a unei serii de evenimente de promovare a vinului romanesc, la care sa fie invitati sa participe si producatorii de profil din Republica Moldova. Ministrul indeamna distribuitorii si marii comercianti sa achizitioneze vin din Republica Moldova si isi exprima increderea ca viitoarele comenzi vor confirma increderea de care produsele din tara vecina se bucura in randul consumatorilor romani", se precizeaza in comunicatul citat.

Daniel Constantin a avut mai multe convorbiri telefonice cu omologul sau din Republica Moldova, Vasile Bumacov, urmare a deciziei din data de 10 septembrie 2013 a Federatiei Ruse de interzicere a importurilor de vin din tara vecina.

Suprafata cultivata cu vita de vie in Republica Moldova este de circa 140.000 de hectare, iar productia de vin estimata pentru anul acesta este de 1,6 milioane hectolitri de vin. Tranzactionarea unui kilogram de struguri pentru vin in Moldova se face similar situatiei din Romania, intre 0,8 si 1 leu, in functie de soiul de struguri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vinuri Republica Moldova, #embargo vin Moldova Rusia, #import vin Moldova , #Agricultura