Constantin: Vom aproba Legea pajistilor in sedinta de Guvern

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 10:30
1803 citiri
Constantin: Vom aproba Legea pajistilor in sedinta de Guvern

In sedinta de Guvern de marti, Executivul va aproba Ordonanta de urgenta privind modificarea Legii pajistilor, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Astazi in sedinta de Guvern se va aproba Ordonanta de urgenta a modificarii Legii pajistilor intr-o perioada in care se depun cereri. Ne-am angajat sa modificam legea pana la finalizarea primirii cererilor", a declarat Constantin, in cadrul unei conferinte de specialitate.

Ministrul Agriculturii a vorbit despre intentiile de a modifica Legea pajistilor

intr-un interviu acordat Business24. Constantin a declarat ca, prin noua lege, primariile si consiliile locale vor primi subventii numai daca nu exista cereri din partea fermierilor.

"Stiu ca sunt foarte multe situatii si, intr-adevar, au existat abuzuri pentru ca legea a fost permisiva. Exista o lege a pajistilor de doi ani de zile pentru care normele de aplicare nu au aparut nici pana astazi si nu vor aparea pentru ca legea respectiva nu este functionala. Ea permite in continuare consiliului local sau primarului sa-si creeze o asociatie peste noapte, sa dea in concesiune pasunea respectiva, miza fiind obtinerea de subventii de la bugetul Uniunii Europene.

De aceea, daca nu exista in anumite comune asociatii de crescatori de animale care sa solicite, evident ca Primaria are aceste obligatii prin consiliile locale si va primi acesti bani pentru intretinerea pasunilor respective. Dar numai, repet, daca nu exista o solicitare din partea fermierilor", a spus Daniel Constantin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constantin declaratii, #legea pajistilor Constantin, #Constantin lege agricultura , #Agricultura