Crescatorii de bovine din zonele defavorizate vor primi ajutor financiar

Luni, 06 August 2012, ora 12:45
2601 citiri
Crescatorii de bovine din zonele defavorizate vor primi ajutor financiar

Crescatorii de bovine din zonele defavorizate pot solicita, in perioada 6 - 21 septembrie 2012, ajutorul financiar specific aprobat de Executiv la finele lunii iulie, in valoare totala de 30 de milioane de euro.

Potrivit Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, crescatorii de bovine care detin un efectiv de animale cuprins intre doua si 15 capete de vaci de lapte, inclusiv, pot depune la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), incepand de luni, cererile pentru acest ajutor specific din zonele defavorizate.

De asemenea, sunt eligibili la plata si crescatorii care detin maximum 50 capete femele din specia bivolite de lapte sau maximum 90 capete pe beneficiar, constituit, dupa caz, din vaci din rase de carne si/sau tineret mascul si/sau femela din rase de carne si/sau metisi cu rase de carne.

Ajutorul specific se acorda sub forma de plata anuala, pana la data de 30 iunie a anului calendaristic urmator anului solicitarii.

"Cuantumul ajutorului specific se calculeaza de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, dupa finalizarea verificarilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile. Nu se va depasi insa suma de 250 euro/cap, pentru categoria vaci de lapte, 187,5 euro/cap, pentru categoria bivolite de lapte, 300 euro/cap, pentru categoria taurine din rase de carne si metisii acestora", se arata in comunicatul MADR.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, anunta la finele lunii iulie ca zonele defavorizate vor fi redefinite din 2014 la nivel european si, potrivit noului algoritm, suprafetele defavorizate din Romania vor fi creste cu 15% ceea ce inseamna ca de compensatii va beneficia o categorie mai larga de fermieri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutor financiar crescatori bovine, #crescatori bovine Romania, #sprijin financiar crescatori bovine, #crescatori bovine cereri APIA , #Agricultura