Dupa chiftelutele suedeze, Ikea retrage de la vanzare si carnatii vienezi

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 16:07
2033 citiri
Dupa chiftelutele suedeze, Ikea retrage de la vanzare si carnatii vienezi

Reprezentantii lantului de magazine suedez Ikea au anuntat, miercuri, ca vor fi retrasi de la vanzare carnatii vienezi in Franta, Marea Britanie, Spania, Irlanda si Portugalia dupa ce testele au confirmat "cateva indicii ale prezentei carnii de cal".

Retragerea produsului survine la doua zile dupa ce compania si-a scos de la vanzare chiftelutele suedeze in mai multe tari europene si cateva din Asia si Caraibe, relateaza Associated Press.

E oficial: Chiftelutele Ikea contineau carne de cal

"Pe baza catorva sute de rezultate de teste pe care le-am primit pana acum, exista cateva indicii ale prezentei carnii de cal", a declarat miercuri purtatoarea de cuvant a companiei, Ylva Magnusson.

"Impreuna cu furnizorul suedez in cauza, am decis sa retragem de la vanzare si carnatii vienezi de la acel furnizor", a continuat aceasta.

Industria agro-alimentara europeana se afla de cateva saptamani intr-un scandal, dupa descoperirea prezentei carnii de cal in produse alimentare etichetate drept continand doar carne de vita in Marea Britanie. Numeroase marci de semipreparate au fost retrase de pe rafturi in mai multe tari din Europa si in Hong Kong.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carnati Ikea, #Ikea produse interzise, #Ikea vanzare produse carne , #Agricultura