Fermele: o investitie mai sigura decat aurul

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 11:01
1232 citiri
Fermele: o investitie mai sigura decat aurul

Investitorii sunt pusi la grea incercare in aceste momente, de criza financiara, cand niciun domeniu nu mai pare a fi o investitie sigura. Si iata ca fermele vor inregistra o crestere foarte mare in perioada urmatoare, generata de cererea tot mai ridicata pentru alimente.

Pretul fermelor va creste cu 37 de procente pana in 2016, depasind estimarile privind pretul aurului, petrolului, obligatiunilor britanice sau a caselor in Londra, potrivit unor rapoarte citate de CNBC.

Autoritatea europeana pentru siguranta alimentelor a estimat ca productia de cereale ar trebui sa creasca cu un miliard de tone de cereale si cu 200 de milioane de tone pentru produsele de origine animala in fiecare an pana in 2050 pentru a acoperi necesarul populatiei.

Valoarea a unei ferme britanice s-a triplat in ultimul deceniu la aproximativ 6.000 de lire (aproximativ 9.300 de dolari) pe acru, desi pretul in zonele favorabile agriculturii poate ajunge si la 10.000 de lire.

Piata fermelor agricole din Marea Britanie este cea mai transparenta si "activa" din Europa, investitorii fiind mult mai interesati de aceasta piata decat de cele din alte tari, ca Franta, spre exemplu, ceea ce face ca preturile sa creasca, sunt de parere analistii citati de CNBC.

Fermele britanice au urmat in ultimii ani fluctuatiile inregistrate de aur, ele fiind totusi considerate o investitie sigura si o metoda de a se proteja impotriva inflatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ferme britanice, #pret ferme britanice, #investitii aur agricultura , #Agricultura