Fermierii primesc un avans din platile europene pe suprafata, incepand de marti

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 14:20
1830 citiri
Fermierii primesc un avans din platile europene pe suprafata, incepand de marti

Fermierii romani vor primi, incepand de marti, un avans din platile europene pe suprafata, in valoare totala de 500 de milioane de euro, a declarat, luni, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa.

"Asa cum prevede decizia Comisiei Europene, luata la solicitarea Romanei, din 16 octombrie putem incepe plata in avans a sprijinului pe suprafata. Este vorba de jumatate din suma acordata de Comisia Europeana in acest an, de 119,66 euro pe hectar, care se va regasi in conturile fermierilor. Vom face un efort bugetar si avem promisiunea de la Ministerul de Finante ca va asigura aceste sume, cuantumul total fiind de 500 de milioane de euro", a precizat Constantin.

Acesta a precizat ca avansul pe suprafata se va plati in perioada 16 octombrie - 31 octombrie 2012.

APIA, parteneriate cu bancile pentru finantarea agricultorilor

O alta metoda pe care fermierii o au la dispozitie pentru a folosi banii din subventia de suprafata imprumuturile bancare. Cu ajutorul unei adeverinte de la APIA, fermierii pot obtine un imprumut de la mai multe banci locale care sa acopere in proportie de 80-90% subventia pe care o va primit de la CE.

#subventie pe suprafata agricultura, #Constantin masuri subventie agricultura, #Constantin avans subventie , #Agricultura