Guvernul aproba ajutoarele pentru producatorii afectati de seceta, intr-o saptamana

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 14:35
1253 citiri
Guvernul aproba ajutoarele pentru producatorii afectati de seceta, intr-o saptamana

Toate masurile care trebuie adoptate in privinta agriculturii, inclusiv distribuirea de bani catre producatorii afectati de seceta, vor fi aprobate in sedinta de Guvern, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

"Saptamana viitoare vom aproba in Guvern, toate masurile pe care le avem de luat pentru sfarsitul acestui an pentru agricultura, gratie unor bani pe care, sper, sa-i incasam, am inteles, in timp util pentru a fi distribuiti catre producatorii afectati de seceta.

Inteleg ca 400 de milioane de lei sunt deblocati pentru POSDRU si urmeaza sa fie, evident, in discutii cu Ministerul Afacerilor Europene si Ministerul Muncii. Banii urmeaza sa fie platiti catre beneficiarii de proiecte pe masura ce aceste cereri se transmit mai departe pentru decontare", a mentionat Ponta.

In acelasi context, al fondurilor europene, primul ministru a precizat ca trebuie reduse efectele negative constatate de auditul din anii 2010-2011 si l-a invitat pe ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, sa continue dialogul in acest sens cu reprezentantii Comisiei Europene.

La sfarsitul lunii septembrie, Mariana Campeanu, ministrul Muncii, a declarat ca toate cererile de rambursare facute de beneficiari in cazul POSDRU, vor fi platite pana la sfarsitul anului.

Ministrul Muncii: Vom plati cererile de rambursare pe POSDRU pana la sfarsitul anului

In cadru programului POSDRU, au fost depuse 10.223 de proiecte in perioada 2007 - august 2012, dintre care doar 2.500 au primit finantare. Platile de la UE catre beneficiari au totalizat 5,04 miliarde de lei.

#alocare bani producatori seceta, #seceta Romania, #alocare bani seceta, #Guvern fonduri producatori , #Agricultura