Ilie Sarbu: Niciodata Ministerul Agriculturii nu va putea sa combata seceta din toata Romania

Marti, 02 Iunie 2009, ora 09:19
1535 citiri
Ilie Sarbu: Niciodata Ministerul Agriculturii nu va putea sa combata seceta din toata Romania

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, a declarat, luni, la un post de televiziune, ca Ministerul Agriculturii nu va putea sa combata seceta din intreaga tara, putand actiona doar in zonele din Romania unde se gasesc sisteme de irigatii, potrivit Newsin.

"Niciodata Ministerul Agriculturii nu va putea sa combata seceta din Romania. Va combate pe anumite zone, unde avem instalatii de irigat, unde sunt deja posibilitati de reabilitare, in rest...nu", a spus Sarbu.

Acesta a explicat ca niciodata un sistem de irigatii nu ar putea sa acopere intreaga suprafata agricola a Romaniei.

"Trebuie sa tineti cont ca Romania are 14,3 milione de teren agricol, din care 9,3 milioane de hectare sunt arabile. Nu o sa existe niciodata un sistem de irigatii care sa acopere aceasta suprafata", a mai spus ministrul agriculturii.

Ilie Sarbu a adaugat ca tot ce poate ministerul sa faca in cazul secetei, este sa faca functionale inca 200.000 de hectare suprafete cu sistem de irigatii.

"Vom reusi sa mai punem in functiune 200.000 de hectare, daca e cazul, pentru ca ploile din saptamana aceasta, cu ceea ce urmeaza, cam incheie situatia culturilor de toamna. Mai raman cele de primavara si vom vedea", a adaugat Ilie Sarbu.

Ministrul Ilie Sarbu a reiterat faptul ca in patru luni, de cand este la conducerea Ministerrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), a reusit sa faca functionale 560.000 de hectare de teren cu sistem de irigatii.

Potrivit datelor centralizate de MAPDR, pana in prezent, 1.054.000 hectare de teren insamantat cu cereale au fost afectate de seceta si inghet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura, #irigatii, #sarbu, #seceta, #teren , #Agricultura