"In an agricol bun, Guvernul introduce cartele de alimente ca Ceausescu"

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 09:01
1940 citiri
"In an agricol bun, Guvernul introduce cartele de alimente ca Ceausescu"

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu sustine, intr-o postare pe blog, ca Guvernul Boc trebuie sa explice faptul ca tocmai intr-un an agricol foarte bun introduce "cartelele de alimente", masura specifica "in anii de sfarsit ai regimului Ceausescu".

In opinia lui Tariceanu, "introducerea cartelelor de alimente pentru pensionari" arata ca "economia Romaniei se scufunda din ce in ce mai adanc in criza". Fostul premier considera drept "imorale lamentatiile PDL care spune acum ca pensionarii trebuie sprijiniti", fara sa explice "cum de a adus tara in starea in care nu mai avem alta solutie decat oferirea de alimente pe cartela".

Fostul prim-ministru tine sa-i replice ministrului Agriculturii care, joi, l-a acuzat pe Tariceanu ca a refuzat deliberat sa acorde asistenta fermierilor in 2007, an agricol foarte dificil, ceea ce a determinat ca si anii urmatorii, producatorii sa inregistreze pierderi consistente.

"In anul 2007, Guvernul Romaniei a acordat ajutoare de 400 mil. Euro pentru agricultura romaneasca in vederea combaterii efectelor secetei extrem de severe din acel an.

Pentru intreprinderile agricole ajutorul s-a dovedit a fi decisiv pentru reluarea ciclului de productie agricola. Anul 2008 a fost unul foarte bun pentru agricultura romaneasca nu numai datorita conditiilor meteo cat sprijinului primit in anul 2007 din partea Guvernului Romaniei.

Acel sprijin a permis efectuarea in conditii bune a lucrarilor agricole de toamna din 2007", ii raspunde Tariceanu lui Tabara.

"Toti oamenii care intr-un fel sau altul au legatura cu agricultura romaneasca cunosc foarte bine cat de dificil a fost anul 2007 din punct de vedere climatic si, in acelasi timp, cat de important a fost sprijinul dat de Guvernul Romaniei in acel an.

Nu putem sti care sunt motivele pentru care dl Tabara face in prezent astfel de declaratii, dar putem nota ca este absolut imorala tentativa actualului Guvern de a folosi in mod propagandistic faptul ca Romania va avea un an agricol foarte bun.

Conditiile naturale sunt cele care au condus catre aceste rezultate bune si nu actiunile dlui. Tabara sau ale Guvernului din care face parte", considera Tariceanu.

"Guvernul Boc ar trebui sa multumeasca naturii pentru ca anul agricol foarte bun care se profileaza este de natura sa imbunatateasca imaginea generala a economiei romanesti.

Daca nu ar fi fost agricultura, datele despre economia romaneasca ar arata acum cu totul altfel.

Guvernul Boc trebuie sa explice cat mai repede faptul ca tocmai acum, in conditiile unui an agricol foarte bun, a decis sa introduca cartelele de alimente in Romania, masura care a mai fost in vigoare in timpul razboaielor, perioadelor de foamete din timpul ocupatiei sovietice si in anii de sfarsit ai regimului Ceausescu", mai scrie Tariceanu. 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #calin popescu tariceanu, #cartele alimente pensionari, #comunism , #Agricultura