Masura care ne "scoate" din criza: bagam banii FMI in depozite de legume

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 17:20
1320 citiri
Masura care ne "scoate" din criza: bagam banii FMI in depozite de legume

Opt deputati au copt un proiect de lege privind construirea de depozite de legume si fructe cu 5 miliarde de euro din banii primiti de tara noastra de la FMI. Nu l-au instiintat si pe Mugur Isarescu.

PDL si PSD, isi dau mana sa construiasca.. 10 depozite pe an

Patru deputatii PDL (Constantin Chirila, Mircia Giurgiu, Toader Stroian si Valeriu Tabara) si patru deputati PSD (Gheorghe Antochi, Ion Dumitru, Marian Ghiveciu si Ioan Munteanu) au redactat un proiect de lege prin care vor sa construiasca si sa doteze, pe banii FMI, cel putin zece depozite de legume si fructe pe an, incepand cu 2010. Scopul ar fi, chipurile, sa stimuleze productia si sa valorifice legumele si fructele in Romania, relateaza Capital.

De ce sa nu ia si agricultura 5 miliarde de euro de la FMI?!

Alesii isi doresc si pentru agricultura o particica, 5 miliarde de euro, din banii primiti de la FMI si, de aceea, au trecut in Expunerea de motive a proiectului de lege ca sursa de finantare pentru depozite rezerva valutara. "Pentru a asigura dezvoltarea si modernizarea agriculturii si a industriei alimentare intr-un timp scurt, Romania trebuie sa foloseasca surse financiare proprii. O sursa importanta este rezerva valutara a Romaniei. Credem ca pentru programele prioritare de dezvoltare accelerata a unor sectoare economice cum este cel agro-rural se poate folosi pe o perioada de 10 ani circa 5 miliarde euro din aceasta rezerva", se arata in Expunere.

"Nu se va aproba, dar ar fi fost o idee buna!"

Deputatii s-au gandit la rezervele valutare ca la o buna posibilitate de finantare, dar recunosc totusi ca nu este si o solutie realista: "Nu am vorbit cu responsabilii de la BNR si probabil nu vor ajunge niciodata bani de la rezerva valutara in acest domeniu, dar ar fi fost o idee buna.", a spus Gheorghe Antochi, unul dintre initiatori.

#bani, #bnr, #criza, #euro, #fmi, #fructe, #isarescu, #lege, #legume, #miliarde , #Agricultura