Mihail Dumitru: Ma voi concentra pe restructurarea sectorului agricol si alimentar

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 17:07
1739 citiri
Mihail Dumitru: Ma voi concentra pe restructurarea sectorului agricol si alimentar

Mihail Dumitru, propus pentru functia de ministru al Agriculturii, a declarat, marti, in cadrul audierilor de la comisiile de specialitate, ca va avea ca obiectiv restructurarea sectorului agricol si alimentar prin majorarea numarului fermelor mari si reducerea celor de subzistenta.

"Avem 4 milioane de ferme mici si doar 20.000 de societati mari. Este un gol intre acestea pe care va trebui sa-l acoperim", a spus Mihail Dumitru.

Acesta a explicat ca pentru acoperirea diferentelor dintre cele doua categorii de ferme ministerul se va concentra pe dezvoltarea fermelor comerciale familiale.

El a adaugat ca aceasta restructurare va duce la reducerea fortei de munca din sector, motiv pentru care va avea ca obiectiv si dezvoltarea rurala.

"Trebuie sa lucram si la dezvoltarea rurala, care va putea sa absoarba acest personal rezultat in urma restructurarii", a declarat ministrul propus pentru Agricultura.

Mihail Dumitru a mentionat ca unul dintre principalele sale obiective va fi notificarea ajutoarelor de stat pentru inlocuirea celor ce nu vor mai putea fi acordate din 2010, dar si introducerea unor ajutoare financiare "acolo unde nu putem inlocui".

Totodata, Dumitru a spus ca se va concentra pe acordarea la timp a subventiilor, in special a celor europene, pentru a evita penalizari din partea Comisiei Europene.

De asemenea, intre obiectivele acestuia va fi si eficientizarea structurilor ministerului si reducerea birocratiei in acordarea finantarilor pentru proiectele din agricultura.

 

#agricol, #ferme, #restructurare, #sector , #Agricultura