Ministerul Agriculturii s-a reorganizat. Ce schimbari aduce noul proiect de lege

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 14:32
3193 citiri
Ministerul Agriculturii s-a reorganizat. Ce schimbari aduce noul proiect de lege
Sursa foto: Realitatea.net

Proiectul de Lege privind unele masuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si a unor structuri aflate in subordine a fost aprobat de plenul Senatului, in sedinta de marti.

Proiectul a primit 79 voturi pentru, 3 impotriva si 11 abtineri. De asemenea, a fost aprobat si raportul Comisiei pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala - 83 voturi pentru, 3 impotriva si 11 abtineri.

Documentul prevede infiintarea Autoritatii Fitosanitare, a oficiilor pentru agricultura judetene si al Municipiului Bucuresti, a Autoritatii Nationale pentru Resursele Vegetale, a Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor precum si a Agentiei Zonei Montane.

Comisia a adus amendamente acestui proiect, printre acestea numarandu-se modificarea Articolului 4 care spune ca personalul structurilor care se desfiinteaza in urma reorganizarii se preia de institutiile publice la care trece activitatea acestora, beneficiind de drepturile salariale acordate, potrivit legii, pentru categoriile de functii din cadrul institutiilor publice care preiau activitatea. Dupa Articolul 6 a fost introdus un punct care spune ca in cadrul MADR se infiinteaza Directia de Inspectii Verificare si Control in Agricultura, cu rang de directie, prin reluarea activitatilor de inspectie, de verificare si de control de la directiile pentru agricultura judetene, respectiv a Municipiului Bucuresti.

"La nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti se organizeaza si functioneaza in subordinea Directiei de Inspectii, Verificare si Control in Agricultura. Directia de Inspectii, Verificare si Control in Agricultura se subroga in toate drepturile si obligatiile aferente desfasurarii activitatilor de inspectie, de verificare si de Control ale directiilor pentru agricultura judetene respectiv a Municipiului Bucuresti.

Personalul directiilor pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti cu atributii de inspectie, de verificare si de control se preia de catre Directia de Inspectii Verificare si Control in Agricultura conform Articolului 4. Patrimoniul directiilor pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti aferent desfasurarii activitatilor de inspectie, de verificare si de control se preia de catre Directia de Inspectii Verificare si Control in Agricultura, prin protocol de predare-primire, incheiat in termen de 20 de zile de la data intrarii in vigoare a Hotararii Guvernului", se arata in anexa 1 de amendamente aprobate a raportului Comisiei.

In cadrul plenului Senatului a mai fost adaugat un amendament, pe langa cele din raport, cu privire la infiintarea Agentiei Zonei Montane, cu sediul in municipiul Alba Iulia, respectiv modificarea Alineatului 1, Articolul 12.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reorganizare Ministerul Agriculturii, #infiintare Autoritate Fitosanitara, #proiect lege Ministerul Agriculturii , #Agricultura