Ministerul Agriculturii va primi inapoi 1,89 miliarde de lei

Sambata, 11 Aprilie 2009, ora 21:05
1534 citiri
Ministerul Agriculturii va primi inapoi 1,89 miliarde de lei

Ministerul Agriculturii va primi inapoi 1,89 miliarde de lei, cea mai mare parte din suma retrasa prin ordonanta de rectificare bugetara de sambata, prin fondul de privatizare, in urma unei Hotarari de Guvern ce va fi supusa aprobarii saptamana viitoare, a declarat secretarul general Miron Moldovan.

"In baza ordonantei de rectificare bugetara, cele 1,89 miliarde de lei prin care s-a facut diminuarea bugetului Ministerului Agriculturii din fonduri nerambursabile, vor fi puse, sub forma unui imprumut temporar, la dispozitia MAPDR pentru prefinantarea programelor din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), in urma unei Hotarari de Guvern ce va fi supusa aprobarii Executivului miercuri (n.r. 15 aprilie)", a declarat pentru NewsIn secretarul general al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Miron Moldovan.

Potrivit acestuia, ordonanta de rectificare bugetara va grabi acordarea subventiilor pe suprafata, astfel incat acestea sa fie date in termenul prevazut de Uniunea Europeana.

"Acesti bani din fondul de privatizare vor fi in Trezoreria Statului, la dispozitia Ministerului Agriculturii, si vor creste rapiditatea accesarii fondurilor pentru platile pe suprafata. Imediat ce vor fi trimise cererile de la APIA, banii vor putea fi acordati. Acest lucru era necesar pentru finalizarea platilor pe suprafata pana la termenul limita de 30 iunie, pentru ca Romania sa nu mai platesca penalizari", a adaugat secretarul general al MAPDR.

Rectificarea bugetara aprobata sambata de Guvern prevede reducerea tuturor bugetelor ministerelor.

Agricultura, Mediul, Educatia, Apararea si Internele sunt principalii perdanti ai rectificarii. Astfel, bugetul Ministerului Agriculturii pierde cel mai mult, respectiv doua miliarde de lei, din care cea mai mare suma - 1,89 miliarde lei - la proiectele finantate din fonduri externe nerambursabile.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #miliarde, #buget , #Agricultura