Ministrul Agriculturii: 77 milioane de lei nu mai pot fi recuperati

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 11:16
3000 citiri
Ministrul Agriculturii: 77 milioane de lei nu mai pot fi recuperati

Agentia Domeniilor Statului (ADS) intampina greutati in recuperarea debitelor de la agricultori, estimate la circa 77 milioane lei, bani care nu mai pot fi recuperati, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Singura modalitate de recuperare a acestora o reprezinta in prezent actiunile in instanta, care se pot intinde pe o perioada lunga de timp, cu implicatii in cresterea deficitului bugetar.

ADS se afla intr-o situatie economica dificila, deoarece inregistreaza creante care nu au fost incasate.

Ministrul Agriculturii a spus ca aceste creante se ridica la 541 de milioane de lei.

Potriviti ministrului, ADS detine 40.000 de hectare libere de contract, iar statul pierde anul 10 milioane de lei pentru ca nu s-au organizat licitatii pentru valorificarea acestor hectare.

Potrivit ministrului, in perioada 2009-2012 s-au luat masuri de punere sub sechestru a unor datornici in valoare de 38 milioane de lei.

"Pana la momentul controlului, conducerea ADS si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu in sensul ca nu a efectuat o evaluare a acestor bunuri si nu a organizat licitatii pentru a vinde si a organiza o parte din aceste pierderi materiale", a spus Daniel Constantin.

Plata in avans a fermierilor

Fermierii vor primi sprijin financiar in avans, pentru cultivarea suprafetelor agricole, incepand cu 1 decembrie 2012, a anuntat ministrul Agriculturii.

#seceta declaratii Daniel Constantin, #agricultura Daniel Constantin declaratii, #masuri agricultura Constantin , #Agricultura