Ministrul Daniel Constantin: Vom sustine ferma de familie prin proiecte cu fonduri europene

Vineri, 22 Martie 2013, ora 17:48
3460 citiri
Ministrul Daniel Constantin: Vom sustine ferma de familie prin proiecte cu fonduri europene

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, considera ca ferma de familie trebuie sa se dezvolte, in timp ce fermele mari isi pot imbunatati activitatea.

"Avem in jur de 1,2 milioane de capete de bovine, dintre care aproximativ 800.000 sunt in gospodariile mici, cu una sau doua vaci. Cele 800.000 de bovine nu vor fi impozitate. Cei ce detin peste patru-cinci capete de bovine produc prea mult pentru familia lor si prea putin pentru piata.

Cred ca trebuie sa sustinem, prin proiecte cu fonduri europene, ferma de familie. Ministerul Agriculturii le va pune la dispozitie proiecte, gratuit, fermelor de familie, pentru a accesa fonduri europene. Fermierii pot fi viabili atunci cand au de la 20 de capete de bovine in sus", a spus ministrul Daniel Constantin, vineri, intr-o conferinta de presa la Prefectura Cluj.

Oficialul guvernamental a aratat ca Ministerul Agriculturii a solicitat Comisiei Europene sa accepte ca plata pentru fermierii crescatori de ovine si caprine sa creasca cu 4,5 euro, fata de sprijinul initial.

"Se pot acorda bani din fonduri europene pentru aproximativ 1,5 milioane de ovine si caprine", a explicat ministrul Agriculturii.

Fermierii romani: Noua bomba alimentara ar putea fi ouale de Paste

Intrebati de jurnalisti la ce atacuri se pot astepta, in continuare, dupa falsa alerta cu aflatoxina din lapte, fermierii au raspuns ca nu exclud o "noua bomba, cu ouale, de Paste".

"Noi ii cerem domnului ministru sa rezolve problemele agriculturii impreuna cu noi, de la subventii, motorina, contributia la stoparea crizei laptelui generata de falsa alerta cu aflatoxina, interventia in limita legii pentru contractele noastre cu procesatorii, si pana la legile care impiedica si in prezent dezvoltarea agriculturii locale", a afirmat vicepresedintelui Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, Dorel Secara.

"Impozitarea agricultorilor si fermierilor nu a fost discutata cu noi. Decizia de a ni se impozita venitul trebuie repusa pe ordinea de zi a Parlamentului si a Guvernului. Niciunul dintre agricultori nu este de acord cu impozitarea", a afirmat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Bovine din judetul Covasna, Mozes Otvos.

#Constantin bani europeni agricultura, #Constantin declaratii, #ferma de familie Constantin , #Agricultura