Ponta comenteaza scandalul carnii de cal: Romania nu a exportat catre Marea Britanie

Joi, 14 Februarie 2013, ora 14:22
1226 citiri
Ponta comenteaza scandalul carnii de cal: Romania nu a exportat catre Marea Britanie

Premierul Victor Ponta a reiterat faptul ca Romania nu accepta sa fie trasa la raspundere in scandalul carnii de cal si ca producatorii romani nu au exportat carne catre Marea Britanie.

"Am aflat ca sunt probleme si in Marea Britanie, cei care ne-au blamat primii. Sunt putine subiecte in lume care pot atrage atat de multa atentie. Este un subiect foarte important si nu acceptam ideea ca noi sa fim vinovatii de serviciu. Eu cred ca prin modul in care am gestionat criza am diminuat pierderile", a declarat Victor Ponta in cadrul unei conferinte de presa organizate in cadrul targului BIOFACH 2013.

Nu este prima declaratie de acest gen facuta de premier in legatura cu scandalul in care a fost implicata Romania. Ponta a avut o interventie la BBC News in care a spus ca autoritatile romane au verificat toate informatiile disponibile in cazul carnii de cal, legate inclusiv de procedura de procesare a carnii, si nu au identificat pana in prezent vreo neregula.

In acelasi timp, premierul a explicat ca, in acest caz care a declansat scandalul carnii de cal, producatorii romani nu au exportat carne catre Marea Britanie, ci catre Franta, Luxemburg, Cipru si alte state europene si a apreciat astfel ca si autoritatile europene trebuie sa identifice unde anume a fost comisa frauda, sa dispuna masuri drastice impotriva firmelor vinovate si sa aplice reguli care sa evite in viitor astfel de fraude.

Scandalul a luat o dimensiune europeana dupa ce carnea de cal, in loc de carne de vita, a fost descoperita saptamana trecuta in lasagna vanduta sub marca Findus in Marea Britanie. Aceste pachete au fost produse de subcontractantul francez Comigel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta declaratii carne cal, #scandal carne cal Ponta, #explicatii Ponta carne cal , #Agricultura