Producatorii de lapte mai pot depune cereri de plata pana luni

Luni, 15 Iulie 2013, ora 09:05
1501 citiri
Producatorii de lapte mai pot depune cereri de plata pana luni

Luni este ultima zi in care producatorii de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate mai pot depune cererile de plata aferente anului 2013, in cadrul schemei de ajutor specific, finantata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescatorii de vaci de lapte si/sau de bivolite de lapte si/sau de taurine din rase de carne si/sau metisii cu rase de carne.

Solicitantii trebuie sa depuna o cerere pe beneficiar pentru toate exploatatiile detinute (cu cod de exploatatie inregistrat in RNE al ANSVSA), la centrul judetean APIA pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia cu cel mai mare numar de animale precum si documentele specifice.

Pentru a beneficia de acest sprijin, exploatatiile trebuie sa fie localizate in zonele defavorizate din Romania, identificate in Anexa 4A la Programul National de Dezvoltare Rurala PNDR 2007 - 2013; bovinele din exploatatiile pentru care beneficiarul solicita ajutor specific sunt identificate si inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor - RNE; detin registrul individual al exploatatiei, actualizat in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.1760/2000; bovinele din exploatatie sunt cuprinse in Programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, iar actiunile prevazute sunt efectuate la zi.

APIA pune la dispozitia beneficiarilor cereri pretiparite cu efectivul de animale pentru fiecare categorie inscris in RNE.

Nerespectarea conditiilor de eligibilitate precum si nerespectarea cerintelor legale in materie de gestionare (SMR) privind mediul, identificarea si inregistrarea animalelor in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru agricultori in Romania poate atrage, dupa caz, reducerea/excluderea de la plata, respectiv penalitati/sanctiuni multianuale, in conformitate cu prevederile OMADR nr. 187/2011 si OMADR nr. 174/2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cereri plata lapte, #subventii fermieri lapte, #fonduri europene agricultura , #Agricultura