Producatorii vor pierde ajutorul de stat pentru motorina, daca nu depun cererile pana in 28 iunie

Marti, 22 Iunie 2010, ora 12:08
1299 citiri
Producatorii vor pierde ajutorul de stat pentru motorina, daca nu depun cererile pana in 28 iunie

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste producatorilor agricoli ca risca sa nu beneficieze de acciza redusa pentru motorina utilizata in agricultura daca nu depun, pana la data de 28 iunie 2010, cererea de acord prealabil pentru finantarea prin rambursare, informeaza NewsIn.

Producatorii agricoli trebuie sa depuna cererea de acord prealabil la Centrele Judetene APIA, pana la termenul mai sus mentionat.

Prin aceasta cerere, beneficiarii estimeaza cantitatea de motorina care va fi consumata in acest an si pentru care pot solicita trimestrial ajutorul de stat.

Pana in prezent, au fost depuse 4.935 cereri de acord prealabil pentru finantarea prin rambursare.

Dupa obtinerea acordului prealabil, emis de catre APIA in limita plafonului prevazut de HG 408/2010, beneficiarii trebuie sa depuna la Centrele Judetene APIA o cerere trimestriala pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferentei de acciza.

Cererea se depune pana la finele lunii urmatoare trimestrului pentru care se solicita rambursarea si este insotita de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si documentele prevazute de Ordinul 126/2010.

Potrivit HG 408/2010, pentru motorina utilizata la efectuarea lucarilor mecanice in agricultura se stabileste o acciza redusa de 21 euro/ 1000 litri.

Diferenta dintre acciza standard si cea redusa se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#producatori, # ajutor, # stat, # motorina , #Agricultura