Romania si Bulgaria vor avea o bursa de legume comuna

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 14:34
1672 citiri
Romania si Bulgaria vor avea o bursa de legume comuna

Romania si Bulgaria vor lucra pentru a infiinta o bursa de legume comuna, ce va fi situata intr-unul dintre orasele dunarene, informeaza biroul de presa al Ministerului Agriculturii de la Sofia. Acest subiect a fost discutat de ministrul bulgar al agriculturii, Dimitar Grekov, si ambasadorul Romaniei in Bulgaria, Anton Pacuretu, care s-au intalnit joi in capitala bulgara.

Aceasta este o oportunitate foarte buna, ce va fi o legatura directa intre producatorii si comerciantii de pe cele doua maluri ale Dunarii, a comentat Grekov. In opinia ministrului bulgar, fermierii vor fi stimulati astfel sa nu plece in strainatate.

Presa sofiota aminteste ca vara trecuta fermierii bulgari au protestat impotriva importurilor de legume ieftine din Romania. Producatorii de paine din zonele de frontiera si-au exprimat si ei ingrijorarea fata de preturile mai mici la paine in Romania.

Prin intermediului ambasadorului, Grekov l-a invitat pe omologul sau roman sa viziteze Bulgaria. In timpul viitoarei vizite vor fi discutate posibilitatile de cooperare in domeniul productiei de legume, cereale si vinuri.

In viitorul apropiat va fi creata si o comisie mixta de agricultura romano-bulgara care sa identifice subiectele de interes comun. Printre acestea se numara incurajarea contactelor intre agricultorii din Bulgaria si industria prelucratoare din Romania si cresterea productiei culturilor bogate de proteine, cum ar fi soia, nautul si mazarea, se mai arata in comunicatul de presa trimis de Ministerul bulgar al Agriculturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bursa legume Romania Bulgaria, #cooperare agricultura Romania Bulgaria, #legumicultura Romania , #Agricultura