Sapunaru: Legea Apiculturii ar putea fi aprobata in Parlament, in cel mult o luna

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 14:20
3338 citiri
Sapunaru: Legea Apiculturii ar putea fi aprobata in Parlament, in cel mult o luna

Legea Apiculturii ar putea fi aprobata de catre Parlament in cel mult o luna, a declarat miercuri presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice a Camerei Deputatilor, Nini Sapunaru, dupa intalnirea cu reprezentantii Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA).

"Mai avem saptamana viitoare o discutie cu celelalte asociatii de profil si dupa aceea o punem la punct si o introducem pe ordinea de zi. Aceasta poate sa iasa in maximum o luna", a spus Nini Sapunaru.

Acesta a explicat ca in Parlament au fost depuse doua proiecte de lege privind apicultura realizate de asociatiile de profil, iar in derulare se mai afla inca un proiect realizat de Ministerul Agriculturii. Potrivit presedintelui Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, intentia este de a trece unul dintre cele doua proiecte de legi care sunt deja pe rol in Parlament.

Nini Sapunaru a explicat ca in felul acesta Legea Apiculturii poate trece mai rapid prin Parlament, in conditiile pentru ca in asteptarea variantei de la Ministerul Agriculturii ar mai putea trece inca 3 sau 4 luni, iar ulterior sa ajunga in Comisii si sa fie modificata.

Cea mai importanta problema ridicata de apicultori si care ar trebui reglementata in viitoarea lege este cea a repartizarii bazei melifere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apicultura Romania, #legea Apiculturii 2013, #repartizare baza melifera, #Nini Sapunaru lege apicultura , #Agricultura