Sarbu: Producatorii agricoli ar trebui sa plateasca impozite, nu numai sa ceara ajutoare

Marti, 18 August 2009, ora 14:39
1198 citiri
Sarbu: Producatorii agricoli ar trebui sa plateasca impozite, nu numai sa ceara ajutoare

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, considera ca producatorii agricoli ar trebui sa plateasca impozite, nu numai sa ceara subventii, pentru ca bugetul va ramane fara bani si nu vor mai putea fi acordate ajutoare financiare. 

"Trebuie, in final, sa dam si la stat ceea ce se cuvine. Sau sa dam Cezarului ce e al Cezarului, ca altfel noi de la Cezar tot cerem, tot asteptam. Daca tot o sa dam, vistieria va fi goala si nu mai are Cezarul de unde sa dea", a declarat Sarbu dupa o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Una dintre masurile anticriza prezentate, luni, dupa sedinta coalitiei de guvernare PSD - PDL este "extinderea bazei de impunere in agricultura prin extinderea productiei agricole de piata".

Sarbu a precizat ca fiscalizare productiei agricole va fi facuta in cel mai scurt timp, dupa adoptarea legislatiei necesare, fiind una dintre masurile anti-criza propuse de Guvern.

Ministrul a mai precizat ca masura ii vizeaza pe fermierii care vand produse agricole, si nu pe aceia care produc pentru autoconsum.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sarbu, # producatori, # impozite, # AJUTOARE, # fiscalitate , #Agricultura