"Spionul" Tabara: pesticidele ne omoara

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 11:30
1541 citiri
"Spionul" Tabara: pesticidele ne omoara

Agricultura nu poate fi construita cu pesticide, care sunt daunatoare populatiei, in schimb plantele modificate genetic reduc consumul de ingrasaminte, a declarat joi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, la conferinta Mediafax Talks about GMOs - "Adevarul despre organismele modificate genetic", precizeaza Mediafax.

"Sa nu credem ca vom construi in continuare o agricultura cu pesticide, care ne omoara", a spus Tabara.

El a adaugat ca plantele modificate genetic limiteaza consumul de ingrasaminte.

Potrivit ministrului, din cauza pesticidelor pe anumite terenuri au aparut inclusiv buruienile.

Tabara, mandru de titlulatura de "spion"

Referitor la o cablograma Wikileaks in care era acuzat ca ar fi facut spionaj pentru Monsanto, ministrul a declarat ca il onoreaza titulatura de "spion".

"Ma onoreaza sa fiu spion, mai ales pentru o companie mare. Daca as fi fost spion, as fi fost si eu mai destept", a mai spus ministrul.

Potrivit unor cablograme Wikileaks, citate de presa, Tabara - descris ca unul dintre cei mai influenti sustinatori ai organismelor modificate genetic - le-ar fi transmis oficialilor americani ca de anul viitor soia modificata genetic va fi prezenta in magazinele romanesti.

El a incheiat discursul spunand ca a vorbit probabil cum se spunea "prin telegramele alea" si anume "cu credinta si sinceritate".

Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
În calitate de părinte, poate v-ați pus de multe ori întrebarea – care este tabăra cea mai potrivită pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt...
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #alimente modificate genetic, #tabara , #Agricultura