Statul ar putea stimula financiar arendarea

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 13:52
1442 citiri
Statul ar putea stimula financiar arendarea

Statul ar putea stimula financiar arendarea, metoda prin care performantele agricole ar urma sa creasca, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, in urma unei intalniri cu omologul sau german, Ilse Aigner, mentioneaza Mediafax.

"Arendarea e o cale spre tot ceea ce inseamna performarea exploatatiilor agricole. Am discutat (cu Ilse Aigner - n.r.) care sunt caile pentru a stimula arenda.

In Germania este un model excelent care a dus la aceasta concentrare a exploatatiilor agricole performante.

Noi ne gandim la o procedura de a stimula chiar financiar arrendarea, pe termen lung, nu scurt, pentru ca planul de afaceri al unei exploatatii agricole sa nu fie facut pe 1-2 ani, ci sa duca la o exploatare a afacerii chiar si pana la 50 de ani, daca este cazul", a spus Tabara.

Ministrul german a declarat ca a discutat cu Valeriu Tabara despre structura exploatatiilor agricole, despre organizarea teritoriului si despre masinile agricole. 

"Noi suntem dispusi sa furnizam know-how-ul necesar.

O posibilitate de a-i ajuta pe agricultorii romani este construirea unei statii de masini - un agricultor isi cumpara o masina si o pune la dispozitia celorlalti, sub forma de servicii, pentru ca fermierii mici nu au posibilitatea sa isi cumpere", a adaugat Ilse Aigner.

Ea a mai spus ca in Germania agricultura este desfasurata in buna parte ca o activitate secundara, realizata in timpul liber. Astfel, 3% dintre agricultorii germani renunta la aceasta activitate in fiecare an.

Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
În calitate de părinte, poate v-ați pus de multe ori întrebarea – care este tabăra cea mai potrivită pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt...
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#stat, #arenda, #agricultura, #tabara , #Agricultura