Stelian Fuia: Bucovina, capitala produselor BIO

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 16:44
2135 citiri
Stelian Fuia: Bucovina, capitala produselor BIO

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat, vineri, la Suceava, ca Bucovina este capitala produselor traditionale si BIO din Romania si a apreciat brandul promovat de presedintele Consiliului Judetean Suceava, fost ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, ''Produs in Bucovina'', al carui model l-a preluat pentru a demara proiectul "Produs in Baragan", este de succes si reprezinta un element de marketing important.

Fuia a anuntat ca in 2013 Romania va fi coorganizator al celui mai mare targ de produse BIO din lume care va avea loc la Nurnberg.

"Brandurile locale sunt un element de marketing important (...) Bucovina e capitala BIO a tarii (...) La anul sper sa vad Suceava la loc de frunte la targul de produse bio de la Nurnberg. Ar fi pacat sa nu le promovam pietii globale. E cel mai mare targ din lume. Produsele BIO nu mai sunt produse de nisa, pe care le consuma numai anumiti oameni care si le permit. Incep sa devina produse de consum in masa", a spus Fuia.

Totodata, Flutur a precizat ca judetul Suceava are o suprafata agricola de 348.000 de hectare, cu peste 60% din populatie in mediul rural, iar o treime din productia agricola a judetului o reprezinta produsele BIO. Sunt trei de agenti care proceseaza produse bio si 108 produse atestate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stelian fuia bucovina, #bucovina produse bio, #branduri locale agricultura , #Agricultura