Tabara: anul agricol viitor ar putea fi mai slab

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 12:55
1081 citiri
Tabara: anul agricol viitor ar putea fi mai slab

Anul viitor ar putea fi mai slab din punct de vedere al recoltei agricole, din cauza ploilor din aceasta toamna care au afectat semanatul graului, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, potrivit Mediafax.

"Toamna nu este una favorabila. Anul de grau este bun intotdeauna cand in urma semanatorii iese praf. Atunci bobul de grau se aseaza bine, si nu e cazul acum. Din pacate, ploile acestea fac ca semanatul de grau sa nu fie unul de calitate", a spus Tabara.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Adrian Radulescu a declarat saptamana trecuta agentiei MEDIAFAX ca agricultorii au semanat doar 40% din suprafata agricola cultivata cu griu si orz, iar intarzierile la semanat ar putea duce la scaderi ale productiei pentru anul viitor. El a precizat ca semanatul celor doua culturi ar trebui sa se incheie in jurul datei de 20 octombrie.

Potrivit datelor provizorii ale Ministerului Agriculturii de la 1 septembrie, productia de grau a crescut in acest an cu 7,3%, pana la 5,7 milioane de tone, iar productia de orz de toamna s-a majorat cu 15%, la 712.600 tone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #grau, #recolta, #tabara , #Agricultura