Terenurile nelucrate ar putea fi impozitate cu 400 lei/ha

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 21:02
1652 citiri
Terenurile nelucrate ar putea fi impozitate cu 400 lei/ha

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Radulescu, a declarat ca terenurile nelucrate ar putea fi impozitate cu 400 de lei pe hectar, avand in vedere ca suprafata acestor terenuri ar fi intre 1.1-1,3 milioane hectare.

"Am pregatit un tip de impozitare, care va fi o decizie politica, nu poate fi decizia unui minister. Impozitul va fi pentru terenurile nelucrate, 400 de RON pe hectar. Impozitarea va fi introdusa in momentul in care legea este introdusa fie ca ordonanta sau lege in Parlament.

Am avut doua situatii statistice: 1,1 milioane hectare nelucrate au fost comunicate de Directia Generala pentru Agricultura, 1,3 milioane hectare de la APIA", a declarat Adrian Radulescu.

Pe de alta parte, reprezentantii sindicatelor din agricultura spun ca masura impozitarii terenurilor nelucrate nu este suficienta pentru dezvoltarea agriculturii.

"Impozitarea trebuie sa faca parte dintr-un pachet mai larg. Daca se va lua doar aceasta masura, nu va avea niciun efect", a declarat presedintele AGROSTAR, Niculae Stefan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura, #impozite, #terenuri , #Agricultura